GratisRecept

Bossche bollen

Herkomst
Nederland
Categorie
Gebak
Bereidingstijd
50 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 100 gram bloem
  • 75 gram boter, in blokjes
  • 3 eieren
  • 375 mililiter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 zakje slagroomversteviger
  • 200 gram pure chocolade, in blokjes
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Breng in een pan met een dikke bodem 150 mililiter water met de boter en een mespuntje zout aan de kook. Laat de boter smelten. Voeg, zodra de boter gesmolten is, de bloem in ťťn keer toe en roer met een houten lepel flink tot er een deegbal ontstaat. Neem daarna de pan van het vuur en laat het iets afkoelen. Roer de eieren ťťn voor ťťn door het deeg. Blijven roeren tot het deeg stevig is en glanst. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een natte lepel 8 bergjes deeg met tussenruimten van 5 cm op het bakpapier. Bak in het midden van de oven de soezen in 25 tot 30 minuten luchtig en gaar (open de oven niet tussentijds om inzakken te voorkomen). Laat de soezen vervolgens afkoelen. Klop in een kom 300 mililiter slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger stijf. Schep daarna de slagroom in een spuitzak. Prik de soezen met het spuitmondje aan de zijkant in en spuit ze vol met slagroom. Verwarm in een pannetje zachtjes de rest van de slagroom met de chocola tot de chocola is gesmolten. Bestrijk de soezen helemaal met de chocoladeglazuur. Laat de chocola tenslotte hard laten worden.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »