Bouillon met tortellini met tuinbonen en munt
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Soepen
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram verse tuinbonen (ongedopt)
- 2 kippenbouillontabletten
- 125 gram tortellini met kaasvulling (al formaggio, zakje a 250 gram)
- 1/2 zakje verse munt (a 15 gram)
- 2-3 eetlepels citroensap
BEREIDINGSWIJZE
De tuinbonen doppen (peulen tussen handen opendrukken en met duim de erwtjes eruit rissen). Met een aardappelmesje een sneetje in elke tuinboon maken en het groene boontje uit zijn stugge, grauwe velletje drukken (= 'dubbel doppen'). In een soeppan 1 liter water aan de kook brengen. De bouillontabletten erboven verkruimelen. De tortellini in de bouillon in 10-12 min. beetgaar koken. Na 5 min. de tuinbonen toevoegen. Af en toe doorroeren. De muntblaadjes op elkaar leggen en met een scherp mes in flinterdunne reepjes snijden. De bouillon op smaak brengen met citroensap, zout en eventueel peper. De soep in vier diepe borden scheppen en de muntreepjes erover strooien. Lekker met knapperige ciabattabrood.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »