GratisRecept

Bruschetta met gemarineerde paling

Herkomst
Nederland
Categorie
Lunchgerechten
Bereidingstijd
20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 200 gram gerookte palingfilet (in stukjes van 2 cm)
  • 2 bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • versgemalen peper
  • 1/2 kropje eikenbladsla
  • 4 dikke sneden bruin vloerbrood
  • 4 eetlepels mayonaise
  • garnering:
  • geroosterde paprika (fijngehakt)
  • cherry tomaatjes (in partjes)

BEREIDINGSWIJZE

Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiringetjes en alle kruiden tot een marinade. Voeg peper naar smaak toe. Schep de paling door de marinade em laat minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren. Was de eikenbladsla en maak de bladeren droog. Rooster de sneden brood. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop. Schep de paling met kruiden met een schuimspaan uit de marinade en leg de paling op de sneetjes. Garneer met fijngehakte geroosterde paprika en partjes cherry tomaat.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »