Butterscotchfondue met vanille
- Herkomst
- United kingdom
- Categorie
- Fondue
- Bereidingstijd
- 20 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 150 mililiter butterscotchschenkstroop
- 1 vanillestokje
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 mililiter slagroom, op kamertemperatuur
- 50 gram ongezouten boter
- Fonduepan en vorken
- Om te dippen:
- stukjes banaan (met citroensap besprenkeld)
- partjes peer (met citroensap besprenkeld)
- partjes sinaasappel of mandarijn
- in kwarten gesneden verse vijg
- partjes nectarine of perzik
- rolletjes pannenkoek of poffertjes
BEREIDINGSWIJZE
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Laat in een fondue(- of steel)pan de boter op een laag vuur smelten. Voeg de vanille, de stroop en de suiker toe en laat het al roerend in de boter oplossen. Warm het mengsel nog 2 tot 3 minuten zachtjes door. Neem daarna de pan van het vuur en meng de room erdoor. Doe de butterscotchfondue over in een speciaal (voorverwarmd) fonduesetje en zet het op een rechaud op tafel.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »