Couscous met een gegratineerd eitje
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Vegetarisch
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak Marokkaanse couscous
- 225 gram panklare spruitjes, gehalveerd
- zout
- 1 ui, gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 zak soepgroenten a 300 gram
- 150 gram gemengde paddestoelen, grof gesneden
- peper
- 4 scharreleieren (M)
- 25 gram gepelde walnoten, grof gehakt
- 100 gram belegen kaas, geraspt
BEREIDINGSWIJZE
Kook de spruitjes in water met zout in ongeveer 7 minuten net gaar en giet ze af. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Fruit de ui 5 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de soepgroenten en de paddestoelen toe en bak ze al omscheppend op een hoog vuur beetgaar.
Schep de spruitjes en de groenten met peper en zout naar smaak door de couscous en doe het mengsel over in een ovenvaste schaal. Bak in de rest van de olie 4 spiegeleieren, leg ze op de couscous en bestrooi ze met de walnoten, peper naar smaak en de kaas en schuif de schaal onder de hete grill. Laat de kaas in 3 tot 5 minuten smelten.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »