Dubbelgevouwen pizza met salami en kaas
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Pizzagerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak witbroodmix
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 zak Italiaanse groentemix (400 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram) uitgelekt,
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 125 gram salami (in plakjes)
- 150 gram geraspte belegen kaas
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Kneed het broodmix met 300 mililiter handwarm water en 2 eetlepels olie tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten rijzen. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en bak de groentemix in 4 minuten beetgaar. Prak in een kom de tomatenblokjes met een vork fijn, roer de kruiden erdoor en breng de saus pittig op smaak met zout en peper. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en kneed het door. Rol elk stuk deeg op een met bloem bestoven werkvlak dun uit tot een ronde lap. Bestrijk het deeg dun met de tomatensaus en laat de buitenste rand vrij. Beleg de onderste helft van de pizza's met de salami, de groentemix en de kaas. Maak de deegrand met water nat, klap de bovenste deeghelft over de vulling en druk de randen stevig aan. Leg de pizza's op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »