Engelse paling
- Herkomst
- United kingdom
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram palingfilets
- 3 eetlepels olie
- 1/2 citroen
- bloem
- 2 eieren
- paneermeel
- 1/2 liter visbouillon
- 30 gram maizena
- 60 gram boter
- 4 ansjovisfilets
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de palingfilets in stukken. Leg deze in een kom en doe er de olie en het sap van de 1/2 citroen bij. Laat de paling in dit mengsel 1/2 uur marineren. Laat ze uitlekken. Plet ze enigszins en doe er zout en peper bij. Klop de eieren los op een bord. Doe wat paneermeel op een ander bord. Haal de palingfilets door het ei en dan door het paneermeel. Laat in een friteuse de olie of het vet 175 graden C worden. Voor de saus: breng de bouillon aan de kook, bind het met de maizena die is opgelost in wat koud water en klop er dan met de garde beetje bij beetje de boter door. Maak de ansjovisfilets met een vork fijn tot een pasta en doe het dan ook bij de saus. Meng het er goed door. Bak de palingfilets in de friteuse bruin en gaar. Doe de saus in een sauskom en serveer.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »