Filetrollade met een geitenkaasvulling
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 5 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 750 gram varkensfilet (aan één stuk)
- 75 gram geitenkaas (zachte)
- 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum)
- 1 sjalotje (fijngehakt)
- zout
- peper (versgemalen)
- 1 eiwit (losgeklopt)
- 75 gram boter
- 1 a 2 deciliter bouillon
- rolladetouw of breikatoen
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de korst van de geitenkaas. Meng in een kom de geitenkaas met de groene kruiden, sjalotje, zout en peper.
Snijd de varkensfilet in de lengte tot op ca. 2 cm van de rand in en sla deze open. Dep de varkensfilet droog met keukenpapier. Bestrooi het opengeslagen deel van het vlees met zout en peper. Bestrijk het vlees vervolgens met eiwit en leg er het geitenkaasmengsel in. Rol het vlees stevig op en bind het met rolladetouw (of breikatoen) op.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de rollade in ca. 10 minuten rondom bruin. Braad de rollade op zacht vuur in ca. 40 minuten met het deksel schuin op de pan gaar en keer het vlees tussentijds enkele malen om. Voeg, indien nodig, tussentijds kleine scheutjes warme bouillon toe.
Neem de rollade uit de pan en laat deze ca. 5 minuten op een plank rusten. Breng ondertussen het braadvocht aan de kook. Snijd de rollade met een vleesmes in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Serveer de jus er apart bij.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »