GratisRecept

Fondue met rode port en roquefort

Herkomst
Portugal
Categorie
Fondue
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 3 eetlepels rode port
  • 400 gram roquefort (kaas), verbrokkeld
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 peren
  • 4 verse vijgen
  • 6 stengels bleekselderij
  • 2 struikjes witlof
  • 125 mililiter slagroom
  • 300 mililiter melk
  • 2 eetlepels ma´zena
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Zet de caquelon (kaasfonduepan) alvast klaar. Snijd de peren in partjes, verwijder de klokhuizen en besprenkel de partjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de vijgen in partjes en de bleekselderij in de lengte in drie smalle stukken (halveer deze stukken eventueel). Haal de blaadjes witlof los. Verwarm de slagroom en laat hierin de roquefort al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de melk erdoor en breng het aan de kook. Roer de ma´zena los met de port en roer dit door het kaasmengsel. Laat het 3 minuten doorkoken en breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet de kaasfondue op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de aan een vork geprikte stukken vijg, peer, bleekselderij en witlof in de fondue. Om klonten in de fondue tegen te gaan, doe er een klein beetje citroensap in.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »