Franse kaasballetjes
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Voor ongeveer 24 kaasballetjes (koud):
- 250 gram roquefort of een andere blauwe kaas
- 60 tot 90 gram zachte boter
- 1 eetlepel gehakt bieslook
- 1 eetlepel fijngehakte selderij
- 1 theelepel cayennepeper
- zout
- peper
- 1 theelepel cognac of een paar druppels Worcestersaus
- 45 gram broodkruim
- 2 eetlepels heel fijngehakte peterselie
BEREIDINGSWIJZE
Verbrokkel de kaas in een mengkom met 3 eetlepels van de boter en roer het geheel tot een zachte pasta. Roer er het bieslook, de selderij, de kruiden en de cognac of Worcestershiresaus bij. Als het mengsel erg stijf is, verdunt u het met meer boter. Test de smaak zorgvuldig en rol er vervolgens balletjes van met een diameter van 1 cm. Strooi het broodkruim en de peterselie in een bord. Rol de kaasballetjes door dit mengsel en bewaar ze tot het opdienen in de koelkast.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »