Franse salade met geroosterde tonijn
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Slank en Fit
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 tonijnsteaks, op kamertemperatuur
- 150 gram haricots verts, gehalveerd
- 2 vastkokende aardappels, in plakjes
- 2 eieren, hardgekookt
- 1 blik artisjokharten (400 gram)
- 1/2 blikje ansjovisfilets
- 2 eetlepels citroensap
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 1 gele paprika, in repen
- 6 tasty tom tomaten, in vieren
- 50 gram zwarte olijven
- versgemalen zwarte peper
- zout
BEREIDINGSWIJZE
Kook de haricots verts en aardappelplakjes in 5 minuten beetgaar. Spoel de groenten en aardappelen in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Giet de artisjokharten af en halveer ze. Dep de ansjovisfilets droog met keukenpapier en snijd ze in stukjes. Klop in een kom het citroensap met olie, zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de haricots verts, aardappelplakjes, artisjokharten, ansjovis, bosui, paprika en tomaten voorzichtig om met het grootste deel van de dressing. Verdeel de salade over vier borden en garneer het met partjes ei en olijven. Verhit de grillpan. Bestrijk intussen de tonijnsteaks met de rest van de dressing. Maal royaal peper erboven. Grill de tonijnsteaks in circa 5 minuten van buiten rosé en keer ze halverwege. Leg tenslotte de tonijnsteaks op de salade.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »