Geroosterde stokbrood met olijvenpasta en kerstomaatjes
- Herkomst
- Spanje
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 teen knoflook
- 100 gram olijven zonder pit
- 2 ansjovisfilets
- 1 eetlepel kappertjes
- 1/2 deciliter olijfolie (extra vergine)
- versgemalen peper
- 1 voorgebakken stokbrood
- 10 kerstomaatjes
- 3 takjes peterselie
BEREIDINGSWIJZE
Pel de teen knoflook en hak hem grof. Doe de olijven met de knoflook, de ansjovisfilets en de kappertjes in de keukenmachine en pureer alles tot een grove pasta. Meng dan de olijfolie erdoor. Breng de olijvenpasta op smaak met peper. Verwarm de grill voor. Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1/2 cm dik. Spreid de plakjes brood uit op de grillplaat en schuif deze ongeveer 5 cm onder het hete grill-element. Rooster de sneetjes in ongeveer 1 minuut goudbruin. Keer ze eventueel halverwege. Snijd de kerstomaatjes in partjes. Bestrijk de geroosterde sneetjes met de olijvenpasta en leg ze op een schaal. Garneer deze sneetjes met de kerstomaatjes en een toefje peterselie.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »