GratisRecept

Gevulde speculaas

Herkomst
Nederland
Categorie
Sinterklaasgerechten
Bereidingstijd
2 uur en 5 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gram koude ongezouten roomboter
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren
  • 300 gram amandelspijs
  • 55 gram garneeramandelen
  • bloem

BEREIDINGSWIJZE

Doe door een zeef het volgende in een kom: bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout. Leg de boter in het bakmeel en snijd de boter met twee gekruisde messen in hele kleine stukjes. Doe de melk erbij. Kneed daarna het deeg tot een soepele bal. Pak de bal in plastic folie en leg hem 1 uur in de koelkast.
Klop de eieren met 1 eetlepel water los in een kom. Verkruimel de amandelspijs in een andere kom en schenk er de helft van het losgeklopte ei erbij. Prak het ei met een vork door de amandelspijs, zodat hij smeuïg wordt. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Bedek de bakplaat met bakpapier. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met een beetje bloem. Verdeel de deegbal in twee gelijke stukken. Rol elke stuk deeg met de deegroller uit tot een lap van ongeveer 15 x 30 cm. Leg 1 lap op de bakplaat. Smeer het amandelspijs erover uit en laat rondom een randje deeg vrij. Leg de tweede deegplak erop en druk de zijkanten goed op elkaar.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei. Druk de hakve amandelen in het deeg als versiering. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de gevulde speculaas in 40-45 min. gaar. De amandelen bovenop zijn dan goudbruin geworden. Haal de bakplaat uit de oven en laat de speculaas op de bakplaat afkoelen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »