Gourmetten
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Gourmet
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 tot 300 gram vlees per persoon:
- Geschikte vleessoorten
- Varkensvlees: Varkensfiletlap, Varkensfricandeau, Varkenshaas, Hamlap, Varkensgehakt, Slavink, Varkensoester, Varkensschnitzel, Varkenslever
- Rundvlees: Biefstuk, Kogelbiefstuk, Entrecote, Ossenhaas, Tournedos, Rundergehakt, Tartaar
- Kalfsvlees: Kalfsfricandeau, Kalfslap, Kalfsoester, Kalfsgehakt, Kalfsschnitzel, Kalfshaas, Kalfslever
- Lamsvlees: Lamskotelet, lamsvleesshoarma, Lamsgehakt, Lamsboutlap
- Vleeswaren: ham, casselerrib, spekjes, boterhamworst, gebraden gehakt, cocktailworstjes
BEREIDINGSWIJZE
Het vlees wordt gesneden in kleine lapjes van ongeveer 40 gram. Maak van gehakt en tartaar platte hamburgertjes. Vooral voor kinderen zijn vleeswaren een goede keus omdat ze alleen maar opgewarmd moeten worden en dus snel klaar zijn. U kunt ze gezellig combineren met een geklopt eitje en wat paprikareepkes of wat champignons.
Lekker met: stukjes ui, courgette, aubergine, paprika, champignons, tomaat, kruidenboter, stokbrood, gepofte aardappels, rijst, losgeklopt ei, diverse salades en sausjes.
Zet het apparaat op een stevige vlakke ondergrond (en pas op voor de kinderen).
Gebruik niet te veel boter; wacht tot de boter heet is en het schuim is weggetrokken.
Bak de sausjes niet mee.
Leg onbereid vlees op een aparte schaal en gebruik een aparte vork voor het rauwe vlees.
Bak varkensvlees altijd helemaal gaar.
Kook lever even voor om spetteren te voorkomen.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »