Gumbo uit New Orleans
- Herkomst
- Verenigde staten
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram kipfilet
- 100 gram gekookte, gepelde grote garnalen
- 2 stuks middelgrote uien. gesnipperd
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks gele paprika
- 2 stuks bleekselderij
- 2 tenen knoflook
- 1 blikje maiskorrels
- 50 gram boter
- 3 eetlepels bloem
- 0,75 liter groentebouillon
- zout
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepel tabasco
- 2 eetlepel fijngehakte peterselie
BEREIDINGSWIJZE
Verwijder de kapjes, zaadlijsten en zaad van de paprika's. Snijd de paprika's in de lengte in smalle repen. Verwijder de draden van de bleekselderijstengels en snijd de stengels in stukjes van 2 centimeter. Hak de teentjes knoflook klein. Snijd de kipfilets in blokjes. Laat de maïskorrels uitlekken. Smelt de boter in een (hapjes)pan. Braad de stukken kip snel rondom aan. Schep ze uit de pan. Bak nu de uisnippers zacht en goudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe. Doe de kip, knoflook, paprika en bleekselderij in de pan en bak de groenten enkele minuten. Roer de groenten af en toe om.Roer de bloem door het groentemengsel en voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe. Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer de maïskorrels en de garnalen door het mengsel. Breng het op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje tabasco. Strooi er peterselie over. Lekker met rijst.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »