Hangop met rote grutze
- Herkomst
- Duitsland
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 5 uur en 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 liter volle biologische yoghurt
- 1 stevige appel
- 1 deciliter witte wijn
- 2 eetlepels suiker
- 60 gram amandelschaafsel
- 1/2 pot rote grutze waldfruchte (Kuhne)
- 4 galetten (Brillant)
BEREIDINGSWIJZE
Bekleed een vergiet met een schone theedoek en zet het vergiet in een kom. Schenk de yoghurt erin en laat hem in ongeveer 5 uur helemaal uitlekken. Schil intussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne partjes. Beng de wijn met de suiker en de appel aan de kook en houd het vocht 5 minuten tegen de kook aan. Laat de appel in het vocht in de koelkast afkoelen. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin. Verdeel de uitgelekte appelpartjes met de uitgelekte yoghurt, de rote grutze en het amandelschaafsel om en om in laagjes over 4 hoge glazen. Eindig met een amandellaagje. Zet in elk glas een galet en serveer direct.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »