GratisRecept

Italiaans lasagne met pompoen

Herkomst
Italie
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 5 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 kilo pompoen, in parten van 5 cm gesneden
  • 400 gram rundergehakt
  • 250 gram lasagnevellen
  • 500 mililiter melk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes (blikje)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 zakje bechamelsaus
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 175 graden C. Verwijder de pompoenpitten uit de parten. Schil ze en snijd ze in de lengte in plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze dun met 2 eetlepels olie en rooster ze in gedeelten in een hete grillpan in 8 tot 10 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de gehakt toe en bak deze op een hoog vuur rul. Schenk de tomatenblokjes met vocht en al erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzing op de verpakking met de melk. Maak in een ingevette ovenschaal laagjes van de gehaktsaus, de lasagnevellen en de pompoen. Schep daarna de rest van de bechamelsaus tussen de pompoenplakken. Leg daarop weer een laagje lasagnevellen en de rest van de gehaktsaus. Strijk vervolgens de bechamelsaus hierover uit en leg de rest van de pompoenplakken erop. Bak tenslotte in het midden van de oven de asagne in ongeveer 40 minuten gaar.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »