Italiaanse kaasballetjes
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Hapjes
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 60 gram verse mozzarella, in 18 kleine reepjes gesneden
- 25 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel fijngesneden basilicum
- 500 gram gekruide en gekookte risottorijst
- 1 middelgroot ei, geklopt
- 40 gram parmaham, dungesneden in 18 vierkantjes
- 60 gram droge broodkruimels
- frituurolie
- bakpapier
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de grill voor, bekleed de bakplaat met bakpapier en rooster de pijnboompitten, zo nu en dan schuddend onder de grill, tot ze gelijkmatig goudbruin zijn. Schep ze door de rijst met de eieren en de basilicum. Meng dit goed. Maak er ongeveer 18 balletjes van ter grootte van een walnoot. Druk met je wijsvinger in het midden van ieder balletje een holletje. Doe er een stukje ham en dan een stukje mozzarella in. Knijp het dicht en maak er weer een balletje van. Rol elk balletje door de broodkruim en zet ze koel weg. Verhit de frituurolie tot 190 graden C. Bak ze goudbruin in 3 minuten. Serveer ze warm
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »