GratisRecept

Kabeljauw uit Koksijde

Herkomst
Belgie
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
40 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 800 gram kabeljauwfilet
  • 8 sjalotten, 2 fijngesneden en 6 in ringetjes
  • 70 gram boter
  • 2 deciliter kookroom
  • 1 deciliter witte wijn
  • 3 eetlepels witbroodkruim (gemaakt van witbrood)
  • 5 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • versgemalen peper
  • zout
  • 8 gekookte aardappels
  • 150 gram aangemaakte gemengde salade

BEREIDINGSWIJZE

Smelt 20 gram boter en smoor hierin 2 fijngesneden sjalotten. Voeg de gehakte peterselie, het broodkruim en de mosterd eraan toe en breng dit op smaak met peper en zout. Laat dit afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden C. Stoof de sjalottenringetjes met de overige boter in circa 5 minuten gaar, zonder te kleuren. Voeg er de kookroom en de witte wijn aan toe en laat dit even inkoken. Giet dit sjalottenmengsel in een ovenschaal en leg de kabeljauwmoten er bovenop. Kruid dit met versgemalen peper en zout en bedek iedere kabeljauwmoot met de peterselie-sjalottenpuree, die u eerder heeft gemaakt. Zet het geheel boven in de oven en laat de vis in 10 tot 12 minuten gaar worden. Zorg voor voldoende bovenwarmte (Grill), zodat de bovenzijde enigszins krokant wordt. De kabeljauwfilets voorzichtig uit de schaal op de voorverwarmde borden scheppen en de sjalottenringetjes en de saus rondom gieten. Garneren met de gekookte aardappels. Serveer dit bijvoorbeeld met een salade.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »