Kalkoentajine met courgette
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 40 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram kalkoenfilet
- 1 grote ui, gepeld
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 grote courgette
- 100 gram gewelde abrikoosjes
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels vloeibare boter voor koken, (roer)bakken en braden
- 1 blik tomaatstukjes (400 gram)
- 200 mililiter kippenbouillon
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snipper de ui grof. Snijd de courgette in plakken en de abrikoosjes in vieren. Snijd de kalkoenfilet in blokjes van 3 tot 4 cm en kruid ze met de shoarmakruiden en kaneel. Verwarm in een braadpan de vloeibare boter en fruit de ui en knoflook 3 tot 4 minuten zachtjes aan. Schep de kalkoen, courgette, abrikoos, tomaatstukjes en bouillon erdoor.
Smoor het gerecht met het deksel schuin op de pan in 30 minuten zachtjes gaar. Schep alles regelmatig om. Breng de tajine op smaak met zout en peper.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »