GratisRecept

Kip in Geuzenbier

Herkomst
Belgie
Categorie
Gevogelte
Bereidingstijd
1 uur en 5 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 braadkip van 1,5 kg
  • 5 deciliter Geuzenbier
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 250 gram champignons
  • 1 deciliter Room culinair, eventueel allesbinder
  • zout
  • versgemalen peper

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de kip in stukken en dep deze droog met keukenpapier. Verhit de boter en de olie en wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Bak de stukken kip snel aan alle kanten goudbruin. Pel de uien en knoflook en hak ze fijn. Bak ze daarna mee met de kip. Bestrooi de kipdelen met zout, peper en schenk het bier erbij. Voeg vervolgens de kruiden toe, dek de pan af en laat de kip op een laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar worden. Maak intussen de champignons schoon, snijd ze in plakjes en fruit deze kort aan in een beetje boter zodat de champignons hun vocht verliezen. Schep de stukken kip op een voorverwarmde schaal, zeef de saus en voeg er de champignons aan toe. Verwarm de saus opnieuw en bind deze met room culinair en zonodig met wat allesbinder. Schenk tenslotte de saus over en rondom de kip.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »