Kip in notensaus
- Herkomst
- Turkije
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 1 uur en 55 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- Gerkez tavugu (kip met notensaus)
- 2 braadkuikens (elk 1 kg)
- 4 grote uien, grofgesnipperd
- 4 bleekselderijstengels, in repen
- 200 gram langkorrelrijst
- 150 gram walnoten, gepeld en fijngemalen
- 50 gram amandelen, gepeld en fijngemalen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 mespunt scherpe paprikapoeder
- zout
- peper
- 30 gram boter
BEREIDINGSWIJZE
Zet de braadkuikens op met 3 liter koud water, breng het aan de kook en schuim het vet van het oppervlak goed af. Voeg daarna de uien, de selderij, zout en peper toe en laat dit ongeveer 40 minuten koken. Zeef vervolgens de bouillon, verdeel de kippen in stukken en houd het warm. Smelt dan de boter in de pan, voeg de rijst toe en laat de rijst al omscheppend goed bakken tot het glazig ziet. Voeg daarna zoveel bouillon toe dat de rijst royaal onder staat. Kook de rijst tot het vocht bijna geheel is verdwenen (circa 15 minuten). Voeg eventueel nog wat bouillon toe, leg de stukken kip op de rijst en laat alles 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken. Doe de amandelen en de walnoten in een pan, voeg ½ liter bouillon toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel zachtjes koken tot een gebonden saus is verkregen (voeg eventueel nog extra bouillon toe). Roer de olie en het paprikapoeder in een klein kommetje door elkaar tot een zo egaal mogelijk dun vloeibaar mengsel is verkregen. Schep de rijst met de stukken kip op een grote schaal, schenk de notensaus over de kip en gebruik de olie om het gerecht te garneren door over de stukken kip een straaltje rode olie te schenken
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »