GratisRecept

Kippenbouten met gekarameliseerde witlof

Herkomst
Belgie
Categorie
Gevogelte
Bereidingstijd
1 uur en 30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 middelgrote kippenbouten
  • 12 kleine stronkjes witlof
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 gekneusde jeneverbessen
  • 1 deciliter sterke kippenbouillon
  • 2 theelepels suiker
  • 80 gram boter
  • versgemalen peper
  • zout
  • 750 gram aardappelpartjes (diepvries)
  • 60 gram boter

BEREIDINGSWIJZE

Halveer de witlofstronkjes en verwijder het de harde kern. Snijd de lof over de lengte in dunne repen. Besprenkel de lof met citroensap en meng dit door elkaar. (Dit om verkleuren te voorkomen). Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze rondom goudbruin en gaar in de boter. Neem ze uit de pan en houd ze warm in een voorverwarmde oven op 150 graden C. Verwijder het grootste deel van de braadboter en blus de overige braadboter af met de bouillon en voeg hier de gekneusde jeneverbessen toe. Laat dit even inkoken en leg de kippenbouten in de saus. Laat dit nu ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden C. stoven. Als de bouten te snel kleuren, afdekken met aluminiumfolie. Bak de aardappelpartjes krokant in de boter. Verhit op het laatste moment de olijfolie in een ruime anti-aanbakpan. Pas als de olie begint te walmen, voorzichtig in één keer de witlofreepjes in de pan scheppen en op hoog vuur roerbakken. Als ze licht beginnen te kleuren, de suiker er over strooien en meebakken. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout. Schep de witlof op voorverwarmde borden, zonder het braadvocht! Leg hierop de kippenbouten, giet het braadvocht van de witlof bij de saus en laat dit even doorkoken. Zeef de saus en giet dit over de kippenbouten. Serveer de aardappelpartjes apart erbij.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »