GratisRecept

Koffiegranita met slagroom

Herkomst
Italie
Categorie
Dranken
Bereidingstijd
3 uur en 15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 250 mililiter sterke espressokoffie
  • 125 mililiter slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 eetlepel cacaopoeder

BEREIDINGSWIJZE

Los de suiker, de kaneel en de helft van de cacao op in de nog hete koffie en laat hem afkoelen. Bevries de afgekoelde koffie in een lage diepvriesdoos in de vriezer in 3 uur tot zich ijskristallen vormen. Roer daarna de aangevroren koffie los met een vork en zet de doos nogmaals een uur in de vriezer. Schep vervolgend de koffie opnieuw om. Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie volledig bevroren (granita) is. Neem deze granita 5 minuten voor het serveren uit de vriezer. Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork of gebruik de staafmixer. Klop de slagroom zonder suiker stijf. Schep in twee glaasjes om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom en bestrooi het met de rest van de cacao. Heerlijk met een glas whisky.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »