Korianderstamppot met pappadums
- Herkomst
- India
- Categorie
- Cocktails
- Bereidingstijd
- 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in stukken gesneden
- 75 gram verse koriander (5 zakjes elk 15 gram)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1/2 citroen
- 4 pappadums naturel (doosje van 10 stuks)
- 2 eetlepels crème fraîche
- 4 eetlepels olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Kook de aardappels in een pan met weinig water, afgedekt, in 20 minuten gaar en voeg de citroenrasp aan het kookwater toe. Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag de zonnebloemolie. Breek de pappadums in stukken en bak ze in ongeveer 15 seconden op een hoog vuur in de olie tot de driehoekjes groter en lichter van kleur zijn geworden. Laat de pappadums op keukenpapier uitlekken. Snijd de koriander inclusief de steeltjes fijn (of snijd ze in een keukenmachine met behulp van de pulse-knop; let op, vermaal de kruiden niet tot moes). Giet de aardappels af en stamp ze met een stamper fijn. Schep de crème fraîche met de olijfolie om. Schep de crème-fraîchemengsel door de aardappelpuree, verwarm het nog even goed door en laat de puree op een laag vuur iets indikken. Breng het op smaak met zout en peper. Roer op het laatste moment de fijngesneden koriander door de aardappelpuree. Schep de stamppot in warme schaaltjes. Serveer het met de pappadums.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »