GratisRecept

Kruidenbrood met tapenade

Herkomst
Italie
Categorie
Tussendoortje
Bereidingstijd
1 uur en 40 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 pak witbroodmix (Koopmans)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 potje groene olijven tapenade a 140 gram (Kuhne)

BEREIDINGSWIJZE

Houd 1 eetlepell broodmix achter. Kneed de rest van de broodmix met de oregano en 3 dciliter handwarm water met de hand of met de mixer met kneedhaken tot een soepel deeg. Laat het afgedekt met huishoudfolie 10 minuten op kamertemperatuur rijzen. Fruit intussen de ui met de knoflook in de olie glazig. Laat het iets afkoelen. Kneed het uimengsel door het deeg. Laat het nogmaals 15 minuten rijzen. Kneed het deeg door, vorm het tot een ovaal brood en leg het op een met bakpapier bekleed bakblik. Laat het afgedekt met een theedoek 30 minuten rijzen. Bestuif het brood met de achtergehouden broodmix. Snijd het brood met een vlijmscherm mes (event. een scheermesje) om de 3 cm ruim 1 cm diep in. Bak het brood in een voorverwarmde oven (200 graden C) in ongeveer 25 minuten bruin en gaar. Laat het afkoelen tot lauwwarm en snijd het in dikke sneden en vervolgens in repen. Serveer met de tapenade.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »