Lamstajine met couscous
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 2 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram lamsboutfilet
- 300 gram couscous
- 21 courgette
- 4 tomaten
- 2 paprika's
- 2 uien
- 1 bolletje knoflook
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 4 kaneelstokjes
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels mintblaadjes
- 1 deciliter olijfolie
- 1/4 deciliter azijn
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de lamsboutfilet in stukjes. Verhit in de braadpan wat olie tot deze heet is en bak het vlees aan. Voeg daarna de azijn toe. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het ongeveer 30 minuten stoven. Snijd de groenten en de knoflook in grove stukken en leg ze op het vlees in de pan. Voeg de komijn, kaneel, zout en peper naar smaak toe en plaats de deksel op de pan. Laat alles 1 uur stoven. Bestrooi voor het serveren de lamstajine met de fijngehakte mint. Maak ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg een klontje boter toe en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer het bij de lamstajine.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »