GratisRecept

Mals konijn in romige mosterdsaus

Herkomst
Nederland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 jong konijn
  • 150 gram (borst)spek, in reepjes
  • 250 gran champignons, schoongemaakt
  • 3 eetlepels mosterd
  • 2 deciliter slagroom
  • 2 takjes dragon, schoongewassen
  • Ĺ deciliter calvados
  • 2 deciliter witte wijn
  • 100 gram boter
  • 4 uien, heel fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • 300 gram rijst
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Snijd het konijn in stukken en bestrooi deze met zout en peper. Sprenkel het citroensap over de champignons. Smelt 60 gram boter in een pan en bak hierin de spekjes bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Doe nu de stukken konijn in de pan en bak deze aan alle kanten bruin. Voeg daarna de ui toe en zet het vuur laag. Flambeer het vervolgens met de calvados. Voeg dan de wijn en de dragon toe, zet de deksel op de pan en laat het gedurende een uur zachtjes sudderen. Smelt nu de rest van de boter, bak hierin de champignons, doe de deksel op de pan en bak de champignons zachtjes gedurende 10 minuten. Kook ondertussen de rijst. Als het konijn een uur heeft gestooft, klop de room met de mosterd door elkaar. Haal de stukken konijn uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Doe de mosterdslagroom bij de saus, voeg hier ook de spekjes en de champignons bij en laat het even koken. Schenk de saus over het konijn en serveer de rijst er apart bij.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »