Mexicaanse hamburger
- Herkomst
- Mexico
- Categorie
- Sandwiches
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 4 tarwebollen
- 4 tartaartjes
- 1 rijpe avocado
- 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
- 1 eetlepel limoensap
- 4 eetlepels zure room
- versgemalen peper
- zout
- tabasco
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 4 blaadjes sla, gewassen en gedroogd
- 1 tomaat, in plakjes
- 1 ui, in ringen
BEREIDINGSWIJZE
Halveer de avocado, wip de pit eruit en haal de schil van de vrucht. Prak het vruchtvlees met het uitgeperste teentje knoflook, het limoensap en de zure room met een vork door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en Tabasco naar smaak. Verhit een grillpan op een hoog vuur heet en bestrijk de tartaartjes met olie. Gril ze in de hete pan aan beide kanten bruin en naar wens in 5 tot 10 minuten rosé of gaar. Neem ze uit de pan en bestrooi ze naar wens met peper en zout.
Snijd de tarwebollen open en verdeel de sla erover. Leg de tartaartjes erop. Schep de avocadosalsa erop en verdeel er de tomaat en de ui erover. Serveer direct.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »