GratisRecept

Mexicaanse tomatengroentensoep

Herkomst
Mexico
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 plakjes bacon
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 rode pepertjes, ontzaad en in ringetjes
  • 750 gram Roma tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 zakje soepgroenten a 150 gram
  • 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
  • 1/2 liter runderbouillon (van een tablet)
  • 1 blikje maÔskorrels a 300 gram, uitgelekt
  • peper
  • zout
  • 1 deciliter creme fraiche
  • 50 gram tortillachips

BEREIDINGSWIJZE

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de bacon knapperig uit. Verkruimel de plakjes. Fruit de uien met de knoflook en de pepertjes 5 minuten. Voeg de tomaatstukjes, de soepgroenten en de tomatenpuree toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep ongeveer 25 minuten op een laag vuur. Voeg de verkruimelde plakjes bacon en de maÔs toe en warm de soep goed door. Breng de soep op smaak met wat peper en zout en serveer met creme fraiche en tortillachips.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »