Mousse met ahornsiroop
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 3 uur en 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 2 soeplepels rum
- 3 eieren
- 350 gram diepgevroren blauwe bosbessen
- 30 centiliter ahornsiroop
- zout
- 4 schaaltjes
BEREIDINGSWIJZE
Ontdooi de blauwe bosbessen of bosvruchten in een slakom en giet ze in een puntzeef. Verdeel ze over individuele schaaltjes. Breng 25 centiliter ahornsiroop aan de kook en laat nog 5 minuten doorkoken totdat u een dikke siroop heeft. Klop het eiwit samen met een mespuntje zout stijf en verwerk er vervolgens, in een fijn straaltje en terwijl u voortdurend klopt, de warme ahornsiroop en de rum in. Giet de mousse over de blauwe bosbessen en laat het 3 uur opstijven in de koelkast. Drappeer de mousse bij het opdienen met een beetje ahornsiroop en serveer heel koel.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »