GratisRecept

Oesters gegratineerd

Herkomst
Nederland
Categorie
Hapjes
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 12 stuks verse Zeeuwse oesters
  • 1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge (met basilicum)
  • 125 mililiter creme fraÓche
  • 50 gram pittige kaas, geraspt
  • (zee)zout

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de oesters een voor een open en verwijder de platte schelphelften. Maak de oesters in de bolle schelp los maar laat ze wel zitten. Zet de oesters op een bakplaat. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel ondertussen de gesnipperde ui over de oesters. Srenkel de azijn en de olie erover en schep op elke oester 1 volle theelepel crŤme fraÓche. Strooi tenslotte de kaas erover. Schuif daarna de bakplaat ongeveer 15 cm onder de hete grill en gratineer de oesters in 3 tot 4 minuten. Strooi tenslotte (zee)zout op een platte schaal en zet de oesters erin.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »