Ossenhaasje met oesterzwambeignets van Duvel en kaasballetjes
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 3,5 deciliter Duvel
- 4 ossenhaasjes
- 6 sjalotten
- 1/2 liter bruine fond
- 120 gram bloem
- 3 eieren
- paneermeel
- 80 gram boter
- 2,5 kop kippenbouillon
- fijne boontjes
- 200 gram spekreepjes
- wat fijngesneden tijm
- zout
- 2 grote uien
- 100 gram rijst
- 6 eetlepels witte wijn
- 125 gram jonge kaas
BEREIDINGSWIJZE
Bak de ossenhaas in een pan in een beetje boter bruin. Plaats het daarna in een ovenschaal in het midden van de oven op 180 graden C. Snijd het spek in reepjes van 1/2 cm dik en laat dit in een pan met wat boter stoven samen met de sjalotjes. Maak het vochtig met een beetje Duvel en de bruine fond en laat alles inkoken. Maak de saus af met een beetje tijm.
Beignets:
Zeef de bloem en maak er een kuiltje in, voeg de 2 eieren, het zout en het bier toe. Meng alles goed totdat er geen klontjes meer in zitten. Wentel de oesterzwammen door dit mengsel en bak ze af in de frituurpan.
Kaasballetjes:
Schil de uien, hak ze fijn en fruit ze in de boter. Voeg de rijst eraan toe en laat het al roerend glazig worden. Blus dit met de wijn en laat het 15 minuten pruttelen. Voeg de kippenbouillon toe, Laat het goed koken en lat het daarna afkoelen. Roer vervolgens de boter en het ei door de rijsten voeg de gesmolten kaas toe. Vorm met vochtige handen balletjes, paneer ze en bak ze af in de frituurpan.
Groenten:
Was de fijne boontjes en kook ze op z’n Engels, d.w.z. :lichtjes stoven in de boter met de fijngesneden uitjes. Dien warm op
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »