GratisRecept

Pittige scones

Herkomst
United kingdom
Categorie
Gebak
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • beetje zout
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur en in kleine blokjes
  • 40 gram basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels karnemelk
  • 75 gram geraspte pittige kaas toe
  • bieslook, geknipt,
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel mosterdpoeder

BEREIDINGSWIJZE

Zeef de bloem en een snufje zout in een grote mengkom. Voeg de boter toe. Vermeng de boter en de bloem tot een soort broodkruimels ontstaat. Voeg de suiker toe en mix alles door elkaar. Klop het ei met de karnemelk in een beker los en voeg dit bij het mengsel. Voeg 75 gram geraspte pittige kaas toe, wat geknipte bieslook, wat cayennepeper en wat mosterdpoeder. Meng met een spatel door elkaar. Als het een samenhangend deeg wordt, verder mengen met je handen. Het moet zacht maar niet plakkerig zijn. Als het te droog wordt voeg je wat extra karnemelk toe, lepeltje voor lepeltje. Het deeg moet van de rand loslaten. Maak van het deeg een bal en leg het op een bestoven aanrecht. Bestuif de deegroller en rol het deeg voorzichtig uit. Het mag niet dunner worden dan ongeveer 2,5 cm. Anders rijzen de scones niet voldoende. Gebruik een uitsteker of een glas van 5 cm doorsnee, leg op het deeg en druk naar beneden. Niet draaien. Leg ze op een bestoven blik. Licht bevochtigen met karnemelk en licht bestuiven met bloem. Bak ze 10-12 minuten in een oven van 220 graden C. totdat ze gerezen en lichtbruin zijn. Geef de jam of marmelade en de slagroom er apart bij.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »