Roomaardappeltjes met knoflook en peterselie
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Aardappelgerechten
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1250 gram aardappels
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 deciliter slagroom
- 2,5 deciliter melk
- zout
- 6 takjes peterselie
BEREIDINGSWIJZE
Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnipperen. In braadpan aardappels, slagroom, melk en knoflook met weinig zout aan de kook brengen (evt. extra melk toevoegen). Schijfjes aardappel op middelhoog vuur ca. 8 min. koken. Iets laten afkoelen. Peterselie erboven fijnknippen en erdoor scheppen. Aardappelplakjes met room gelijkmatig over ovenschaal verdelen. Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasstand 4. Aardappels in het midden van de oven in 10-15 min. goudbruin bakken.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »