Rosbief in wasabimarinade
- Herkomst
- Japan
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 25 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 400 gram witte rijst
- 550 gram rosbief (vlees)
- 500 gram sperziebonen
- 1 bakje shii-takepaddestoelen (150 gram)
- 4 theelepels wasabipasta
- 3 teentjes knoflook
- 8 eetlepels Japanse sojasaus (bevat vaak gluten)
- 6 eetlepels oosterse roerbakolie
BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Roer van de wasabipaste, de knoflook, de sojasaus en 4 eetlepels olie een marinade. Snijd het vlees in reepjes en meng het met de marinade. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 5 minuten bijna gaar. Maak de Shii-takepaddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit in een wok de rest van de olie. Voeg het gemarineerde vlees toe en bak het in 3 minuten gaar. Haal daarna het vlees uit de wok en houd het warm. Roerbak vervolgens de Shii-takepaddestoelen in 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak ze nog 1 minuut mee. Voeg dan het vlees, de marinade en 75 mililiter water toe en laat het door en door verwarmen. Serveer de wokschotel tenslotte met de rijst.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »