GratisRecept

Rozijnenbolletjes uit Spanje

Herkomst
Spanje
Categorie
Oudejaarsgerechten
Bereidingstijd
2 uur en 55 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 250 gram Koopmans Kristalbloem
  • 1 mespuntje zout
  • 1,5 zakje bakkersgist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ei
  • 50 gram rozijnen
  • suikerstroop:
  • 400 gram suiker
  • 0,5 liter water
  • 2 eetelepels citroensap
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur of oranjebitter frituurolie

BEREIDINGSWIJZE

Bron: Koopmans (www.koopmans.com)

Los 1 theelepel suiker op in een scheutje lauw water en strooi de gist erop. Laat dit mengsel even staan tot het gaat blazen. Zeef de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het meel. Klop het ei los en doe dit met de rozijnen en de bakkersgist in het kuiltje. Roer alles goed door elkaar en voeg zonodig wat water toe. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 1 uur rijzen op een warme plaats. Maak de suikerstroop door de suiker met het water te koken. Laat dit tot de helft van het volume inkoken. Roer dan het citroensap en de likeur erdoor. Kneed het deeg daarna nog 3 minuten door. Verdeel het deeg in 12 porties en maak van elke portie een bolletje. Verhit de frituurolie tot 190 graden C of tot er een witte damp afkomt. Frituur de bolletjes in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Leg ze op een schaal en giet de suikerstroop erover. Laat het een uurtje intrekken.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »