Salade van notenrijst en mozzarella
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Salades
- Bereidingstijd
- 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 250 gram notenrijst (Lassie)
- zout
- peper
- 1 komkommer
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap, vers geperst
- 1 eetlepel Franse mosterd
- 2 mozzarellakaasjes a 125 gram
- 1 rode ui, in dunne partjes
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 250 gram cherrytomaatjes, in vieren
- 1 rode paprika, in piepkleine stukjes
- 1 blik artisjokken a 330 mililiter (Bonduelle), uitgelekt en gehalveerd
- 5 eetlepels groene olijven met zongedroogde tomaten (Merza), uitgelekt
- 1 bakje basilicum, fijngeknipt
BEREIDINGSWIJZE
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat het afkoelen. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes er met een lepel uit. Snijd de helften in plakjes. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarellakaasjes in plakjes en vervolgens in blokjes. Schep alle ingrediënten met de dressing door elkaar. Schep de salade op een mooie schaal. Lekker met warme kaiserbroodjes.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »