Schouderlappen in trappistenbier
- Herkomst
- Belgie
- Categorie
- Vleesgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 15 minuten
- Porties
- 6
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 600 gram schouderlappen
- 50 gram boter
- 1 grote ui
- ½ eetlepel Provencaalse kruiden
- 1 fles bier (trappist)
- 2 plakken ontbijtkoek (of peperkoek)
- 500 gram koolraap
- zout
- zwarte peper (versgemalen)
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de Schouderlappen in grove stukken en wrijf ze in met zout en peper. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak het vlees (in gedeelten) mooi bruin. Leg het op een bord. Bak de ui met de Provencaalse kruiden in de bakboter en voeg het bier toe. Roer de koek erdoor. Breng het aan de kook en leg het vlees erin. Stoof het vlees in ongeveer 45 minuten zachtjes gaar, evt. op een vlamverdeler.
Smelt de rest van de boter in een pan en smoor de koolraap met zout, peper en 2 tot 3 eetlepels water afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
Stamp de koolraap met 2 tot 3 eetlepels. van het vleesstoofvocht tot een smeuïge puree.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »