Serranoham beignets
- Herkomst
- Italie
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 20 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak mix voor oliebollen
- 150 gram Serrano ham of andere rauwe ham, in dunne reepjes
- 100 gram geraspte Manchegokaas of andere schapenkaas
- 2 tot 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- zout
- peper
- frituurolie
BEREIDINGSWIJZE
Meng in een grote kom de oliebollenmix met 5 deciliter lauwwarm water. Roer het mengsel met een houten lepel of met de mixer met deeghaken tot een glad beslag. Roer de ham, kaas, peterselie, zout en peper erdoor. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plaats ongeceer 30 minuten rijzen. Verhit de frituurolie tot 175 graden C. Vorm met 2 dessertlepels of een kleine ijsboltang van het beslag kleine ronde beignets en frituur deze in de hete olie in ongeveer 3 minuten lichtbruin en gaar. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »