GratisRecept

Sorbet van tomaten en basilicum

Herkomst
Nederland
Categorie
Voorgerechten
Bereidingstijd
3 uur en 10 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 200 gram gezeefde tomaten (pakje)
  • 1 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 0,75 deciliter water
  • enkele druppels tabasco
  • 1 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries)
  • zout
  • enkele blaadjes basilicum of citroenschilletje
  • eventueel eiwit

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm het water samen met de basterdsuiker en het citroensap tot een suikersiroop. Laat vervolgens het mengsel afkoelen. Schep de gezeefde tomaten, de tabasco en basilicum er door. Maak op smaak met een snufje zout. Schenk het mengsel in een diepvriesschaaltje of ijslaatje en laat het minimaal 3 uur bevriezen. Roer het mengsel elk uur even door met een vork om kristalvorming te voorkomen. De sorbet wordt luchtiger als er een stijf geslagen eiwit door de halfbevroren sorbet wordt geschept. Verdeel het mengsel over smalle hoge glaasjes of platte coupes en garneer met een blaadje basilicum of citroenschilletje.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »