Sorbet van tomaten en basilicum
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Voorgerechten
- Bereidingstijd
- 3 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 200 gram gezeefde tomaten (pakje)
- 1 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries)
- 75 gram witte basterdsuiker
- 2 eetlepels citroensap
- 0,75 deciliter water
- enkele druppels tabasco
- 1 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries)
- zout
- enkele blaadjes basilicum of citroenschilletje
- eventueel eiwit
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm het water samen met de basterdsuiker en het citroensap tot een suikersiroop. Laat vervolgens het mengsel afkoelen. Schep de gezeefde tomaten, de tabasco en basilicum er door. Maak op smaak met een snufje zout. Schenk het mengsel in een diepvriesschaaltje of ijslaatje en laat het minimaal 3 uur bevriezen. Roer het mengsel elk uur even door met een vork om kristalvorming te voorkomen. De sorbet wordt luchtiger als er een stijf geslagen eiwit door de halfbevroren sorbet wordt geschept. Verdeel het mengsel over smalle hoge glaasjes of platte coupes en garneer met een blaadje basilicum of citroenschilletje.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »