Tajine met kipfilet en olijven
- Herkomst
- Marokko
- Categorie
- Gevogelte
- Bereidingstijd
- 50 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 800 gram kipfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 3 deciliter kippenbouillon
- 2 eetlepels citroenrasp
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels verse tomaten, fijngesneden
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 2 theelepels karwijpoeder
- versgemalen zwarte peper
- zout
- 1 eetlepel bloem
- 100 gram groene olijven
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de kipfilet in grove blokjes en braad ze aan alle zijden goudbruin en krokant in de olijfolie. Schep het vlees uit de pan. Fruit de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook aan in het braadvet van de kip. Voeg de bouillon, citroenrasp, citroensap, tomaatstukjes, kurkuma, karwijpoeder, peper en zout erbij en breng dit alles roerend aan de kook. Schep dan de kipblokjes er weer bij en breng het weer aan de kook. Laat nu met een deksel op de pan, op een matig vuur in 30 minuten stoven. Meng nu de bloem met een scheutje water en roer dit door de saus. Voeg de olijven toe en blijf roeren tot de saus is gebonden. Lekker met bijvoorbeeld notenrijst.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »