Tijgergarnalen in romige paprikasaus
- Herkomst
- Frankrijk
- Categorie
- Visgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 zak tigerpraws (tijgergarnalen) of 1 dooske king praws
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 2 eetlepels pesto
- olijfolie
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 100 gram bloem
- zout
- peper
- bosje verse basilicum
- 1/2 pot gegrilde paprika
- 1 deciliter slagroom
BEREIDINGSWIJZE
Ontdooi de garnalen en marineer ze in een scheut olie vermengd met knoflook en pesto. Laat het 2 uur intrekken. Laat de paprika's uitlekken en haal zoveel mogelijk pitjes eruit. Kook de paprika's samen met de room zachtjes ongeveer 5 minuten in een steelpan en pureer dit dan tot een fijne saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de aubergine en courgette in 1 cm dikkeschuine plakken en snijd hier frieten van. Wentel beide soortenapart van elkaar door de bloem en bak ze ook apart in hete olie goudbruin want de courgette frieten zijn eerder gaar.Houd de groentefriet warm in de oven. Bak de garnalen met olie of boter gaar en rose in een hete koekenpan. Schep een beetje van de saus in een diep bord en verdeel de groentefriet erop tot een bergje. Schik de garnalen rondom en garneer met veel blaadjes basilicum.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »