Trifle
- Herkomst
- United kingdom
- Categorie
- Desserts
- Bereidingstijd
- 5 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- cake, lange vingers of bitterkoekjes
- fruit, vers of goed uitgelekt uit blik
- vanille vla
- slagroom en verse roomkaas of Mascarpone
- likeur naar keuze
BEREIDINGSWIJZE
Het principe van een Trifle is laagjes maken. Begin met de cake of de koeklaag. Bedek de bodem van een diepe (glazen) rechthoekige schaal ermee door de cake in blokjes te snijden. Heerlijk is het om de cake met een smaakje te besprenkelen zoals sinaasappel(likeur), amandel, koffie, vanille, rum enz. Laat het maar lekker in de cake of koek trekken. Dan gaat het fruit erop. Lekker vers seizoensfruit, bijvoorbeeld in één kleur of alleen bosvruchten, maar ook uitgelekte blikvruchten zijn heerlijk. Doe een laagje vanille vla hier boven op. Maak tenslotte een dikke room van slagroom en roomkaas. Mooi lobbig kloppen en eventueel wat vanillesuiker of citroenrasp toevoegen. Voeg deze bovenop de laag van vanille vla. Een beetje vers fruit bovenop en klaar is de Triflle.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »