Varkensgebraad met Apfelcorn
- Herkomst
- Duitsland
- Categorie
- Kerstgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 10 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 à 1½ kilo varkensribstuk (met of zonder been naar keuze)
- 10 plakken spek
- 100 gram boter
- 250 gram champignons (kastanje)
- 1 glas apfelcorn
- 1 pot kalfsfond
- 2 appels (stevig, in reepjes gesnede)
- ¼ liter slagroom
- zout
- peper (versgemalen)
BEREIDINGSWIJZE
Bestrooi de varkensrib met zout en zwarte peper uit de molen.
Braad de varkensrib aan in 60 gram hete boter. Voeg het restant van de boter toe. Schik het spek op het vlees. Braad de varkensrib gedurende ca. 40 à 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 170 graden C.
Haal de varkensrib uit de braadpan of -slede en laat deze afgedekt in aluminiumfolie ca. 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Snijd de kastanjechampignons in vieren. Voeg de Apfelcorn en de kalfsfond bij de braadboter. Breng aan de kook, eventueel overgieten in een pannetje. Voeg de champignons, appels en slagroom toe. Laat het geheel even doorkoken. Breng het op smaak met zout en peper.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »