GratisRecept

Varkensvlees in citroensaus

Herkomst
Nederland
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels (ongeveer 500 gram)
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • het sap van 2 citroenen
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • 1 eetlepel honing
  • zout
  • versgemalen peper

BEREIDINGSWIJZE

Kruid de varkensschnitzel met de versgemalen peper en zout en wrijf ze in met het citroenrasp. Verhit in een stoofpan de olie met de boter en braad hierin het varkensvlees rondom goudbruin Voeg de sjalotten erbij en laat deze even meebruinen. Draai het vuur laag en giet het citroensap en de bouillon bij het vlees. Breng het geheel aan de kook en dek de pan af met een deksel. Laat het op een klein vuur ongeveer 20 minuten zachtjes stoven. Haal het vlees uit de pan en laat dit even op een warme plaats staan. Giet de honing bij de braadjus en breng deze aan de kook. Leg de schnitzels op een voorverwarmde schaal. Giet de braadjus door een zeef over het vlees.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »