GratisRecept

Venkelstamppot met Hollandse garnalen

Herkomst
Nederland
Categorie
Stamppotten
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram aardappels (kruimig)
  • zout
  • 2 grote venkels
  • 1 klontje boter
  • 1 deciliter melk
  • 25 gram boter
  • zout/peper
  • 250 gram tilapia (of een andere stevige vis)
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 10 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • peper
  • 8 takjes dille, fijngesneden

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Kook ze in een ruime pan met water en zout in ca. 20 min. gaar.
Snijd de venkel in vieren, haal de harde kern eruit en snijd de venkel in hele kleine stukjes. Kook de venkel in een laagje water met een klontje boter 3 min.
Giet de aardappels en de venkel af en vang het kookvocht van venkel op. Maak met een pureestamper de aardappels en de venkel fijn. Voeg melk en boter toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de garnalen en de zongedroogde tomaatjes toe.
Doe het venkelvocht in een koekenpan, laat het even inkoken en leg de tilapia erin. Pocheer de vis 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op en leg de tilapiafilet met wat vocht er bovenop. Bestrooi het gerecht met dille.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »