GratisRecept

Verse zalmpasta

Herkomst
Italie
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 250 gram verze zalm
  • 250 gram tagliatelle
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 300 mililiter visbouillon
  • 125 mililiter crème fraiche
  • 2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, schoongemaakt en gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels dragon
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot met de knoflook ongeveer 3 minuten op een laag vuur. Schenk de visbouillon erbij en laat dit tot de helft inkoken. (Kook ondertussen de tagliatelle met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar). Voeg daarna de crème fraiche en 2,5 theelepel dragon toe (bewaar 0,5 theelepel dragon voor de garnering) en laat dit ook tot de helft inkoken. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de verse zalm in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. Was en halveer de cherrytomaatjes en bak ze 3 minuten in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie. Schep de tagliatelle met de cherrytomaatjes op 2 verwarmde borden en leg de plakjes zalm erop. Zeef de saus en schenk deze over de pasta. Bestrooi het met versgemalen peper en garneer het tenslotte met een halve theelepel dragon.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »