GratisRecept

Verwentaart voor Mam

Herkomst
Nederland
Categorie
Moederdaggerechten
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Porties
8
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 6 eieren (middel)
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • 160 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • springvorm (26cm doorsnede)
  • boter
  • bloem
  • 225 gram aardbeien
  • 200 gram witte chocolade
  • 250 gram mascarpone
  • 5 eetlepels rum
  • 3 eetlepels aardbeienjam

BEREIDINGSWIJZE

Mix de eieren met de suiker, voeg 1 eetlepel water toe en klop dit ongeveer 10 minuten. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Klop het eimengsel in een kom boven de pan met kokend water (au bain marie) tot deze bindt (niet laten koken!). Klop het mengsel vervolgens weer koud. Zeef 160 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder en schep met een houten lepel de bloem door het eimengsel (niet kloppen). Vet een springvorm in met boter en bestrooi het met wat bloem. Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat het deeg midden in de oven in 45 minuten gaar en goudbruin worden. Controleer met een satéprikker of het deeg van binnen gaar is, de prikker moet dan droog zijn. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat het deeg in de oven afkoelen. Was 225 gram aardbeien, verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in partjes. Schaaf 100 gram witte chocolade en hak 100 gram witte chocolade in blokjes en smelt de blokjes op een laag vuur. Laat de chocolade afkoelen en roer het los met 250 gram mascarpone. Halveer de taart overdwars en besprenkel de binnenkanten met 5 eetlepels rum. Bestrijk het met 3 eetlepels aardbeienjam en daarna met de helft van de chocolademousse. Verdeel de helft van de aardbeien erover, leg het bovenste deel van de taart erop en bestrijk de hele taart met een zeer dun laagje chocolademousse. Garneer met de rest van de aardbeien en bestrooi de taart met het chocoladeschaafsel.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »