GratisRecept

Vietnamese loempiaatjes

Herkomst
Vietnam
Categorie
Snack
Bereidingstijd
25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 8 vellen filodeeg (pak a 10 vellen)
  • 4 bosuitjes
  • 1 cm verse gemberwortel
  • ½ winterpeen (circa 200 gram)
  • 3 eetlepels olie
  • frituurolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram taugé
  • 100 gram garnalen
  • 2 eetlepels sojasaus

BEREIDINGSWIJZE

Ontdooi de vellen filodeeg volgens de gebruiksaanwijzing. Was de bosuitjes en snijd ze in smalle ringetjes. Schil de gember en hak hem zeer fijn. Schil de winterpeen en snijd hem in flinterdunne reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Pel de knoflook en pers hem boven de olie uit. Voeg de gember, winterpeen en de bosui toe en roerbak deze ongeveer 2 minuten. Voeg de taugé en de garnalen toe en roerbak nog ongeveer 1 minuut. Breng de groenten verder op smaak met de sojasaus en laat het mengsel afkoelen. Halveer de vellen filodeeg in de breedte en bestrijk het deeg met olie. Schep steeds 1 flinke eetlepel van het groentemengsel op een deegvel. Sla de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg op tot 16 loempia's. Bestrijk de buitenkant van de loempia met olie. Verhit de frituurolie tot er een witte damp vanaf komt (180 graden C). Frituur de loempiaatjes met 4 stuks tegelijk in ongeveer 3 minuten goudbruin en knapperig.
Lekker met chilisaus.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »